Toiseksi viimeinen kilpailupäivä valkeni epävakaisena. Suunnistajille tarjottiin kuitenkin alueen parhaimpia sekä haastavimpia kilpailuolosuhteita. Nimittäin Tiirismaan rinteet.  Turhaan ei näitä hehkutettu, sillä Tiirismaa haastoi suunnistajia monella eri osa-alueella.

Eilisen sprinttikilpailun jälkipuinti jatkui vielä tämän päivän aikana. Protesteista ehkä merkittävin oli Aaro Ahon jättämä protesti, jonka seurauksena hänen perjantainen suoritus hyväksyttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että Aho pääsee jatkamaan kokonaiskilpailun kärjessä ja pystyy edelleen tavoittelemaan rastiviikon kokonaiskilpailun voittoa.

Kilpailun mielenkiintoisimmaksi väliksi osoittautui miesten pääsarjan rastiväli 6-7. Ratamestari oli onnistunut luomaan reitinvalintavälin, joka on erittäin tasaväkinen kaikkien vaihtoehtojen suhteen. Tällöin peli on enää kiinni toteutuksesta. Ohessa kuvankaappaus GPS seurannasta:

Miesten pääsarjan voittajaksi suunnisti raivolla eilen hylkäyksen saanut Aaro Aho ja jatkaa edelleen kokonaiskilpailun kärjessä. Naisissa puolestaan niin edelleen kokonaiskilpailun johtaja Jenny Patana otti osakilpailu voiton.

Huomenna Fin5 suunnistusviikko huipentuu Messilässä ja Tapanilassa juostavaan pitkänmatkan kilpailuun. Eliittisarjoilla ohjelmassa on jännittävä takaa-ajo.