Sammaliston kilpailukeskus hiljenee kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen

Fin5 rastiviikon toinen osakilpailu saatiin sujuvasti päätökseen. Samalla Sammaliston kilpailukeskus hiljenee ja suunnistuskansa siirtyy välipäivän viettoon. Lahden seudulla on monenlaista oheisohjelmaa tarjolla välipäivän ratoksi. Lisätietoa näistä löydät Instagramin “Highlighteista” tai kilpailukutsusta.

Toinen osakilpailu tarjosi kilpailijoille monenlaisia haasteita sekä hienoja suunnistuselämyksiä Orimattilan upeilla avokallioalueilla. Naisten ja miesten pääsarjojen kovimmiksi nousi Kalevan Rastin Miia Niittynen sekä Valkeakosken Hakan Aaro Aho. Molemmat ovat myös sarjojensa kokonaistuloksissa johdossa. Miehissä toinen oli Joni Hirvikallio ja kolmas Topias Arola. Naisissa toiseksi taisteli Sanna Kauppila ja kolmanneksi Jenny Patana.

Kuvia:

Kuntosarjojen arvontapalkintojen jako on tänä vuonna suoritettu maaliintulon perusteella ennalta määrättyinä ajankohtina. Ajankohdat eivät tietenkään ole suunnistajilla tiedossa, vaan rastiviikon sihteerin Tuomon suunnittelemia. Ensimmäisen päivän arvontapalkinnot jaettiin 13:13, 14:14 ja 15:15. Toisen päivän palkinnot jaettiin seuraavalla periaatteella, ensimmäinen maaliin tulija, 12:45 jälkeen seuraava maaliin tulija sekä 13:55 jälkeen seuraava maaliin tulija.

Arvontojen voittajat:

 • 1. Päivä
  • Klo 13.13 jälkeen seuraava maaliin tulija: Heino Arto
  • Klo 14.14 jälkeen seuraava maaliin tulija: Strazdins Andris (Latvia)
  • Klo 15.15 jälkeen seuraava maaliin tulija: Kaikkonen Juhana
 • 2. Päivä
  • Ensimmäinen kuntomaaliin tulija: Pesola Aada
  • Klo 12.45 jälkeen seuraava maaliin tulija: Honkala Jouni
  • Klo 13.55 jälkeen seuraava maaliin tulija: Viitasaari Anne

Seuraavien päivien arvontojen ajankohdat ovat jo varmasti kilpailun sihteerillä kirkkaana mielessä. Ne selviävät kuntosuunnistajille kuitenkin vasta maaliviivalla, jos onni on osunut kohdalle!

Perjantaina urheilun riemua voi seurata ja kokea Lahden kaduilla sprinttisuunnistuksen merkeissä, kun suunnistusviikon kolmas osakilpailu rantautuu Lahteen. Luvassa on teknisesti erittäin haastava kilpailu. Lisäksi osa lähdöistä tapahtuu kilpailukeskuksesta, jossa sijaitsee myös yleisörasti. Kannattaa tulla aistimaan suunnistuksen riemua Lahden kaduille Perjantai-iltana klo 18:00 alkaen.