Fin5-suunnistusviikon kaksi ensimmäistä osakilpailua suunnistetaan Orimattilan Sammalistossa tiistaina 12.7. ja keskiviikkona 13.7. Tiistaina on ohjelmassa pitkän matkan suunnistusradat ja pääsarjoilla on myös World Ranking Event eli maailmanrankikilpailu ohjeaikojen mukaisilla matkoilla (H21 90-100 min ja D21 70-80 min). Keskiviikkona on keskimatkan kilpailu samasta kilpailukeskuksesta, mutta eri maastonosassa kuin tiistain suunnistus.

Osakilpailujen ratamestarilta pyydettiin kommentit tulevasta kilpailusta:Sammalistoa ei ole turhaan kutsuttu yhdeksi Päijät-Hämeen parhaista suunnistusmaastoista. Vauhdikas maasto haastaa pienipiirteisyydellään ja monimuotoisuudellaan kaiken tasoisia ja ikäisiä suunnistajia. Maasto lienee myös monille tuttu, sillä Sammalistossa on järjestetty kahdet SM-kisat (2000 ja 2010) sekä kahdet kansalliset kisat (2011 ja 2013). Maasto on pääosin verrattain tasaista metsämaastoa, mutta muutamia reippaampia rinteitäkin löytyy. Maasto on metsäautoteiden, peltojen ja erilaisten metsänhoidollisten toimenpiteiden pilkkomaa. Ratamestariryhmä on kevään ja syksyn aikana tutustunut maastoon huolella ja suunnitellut radat maaston maukkaimpiin osiin – joita löytyy edelleen runsaasti. Harri Hytönen on laatinut nykyisten standardien mukaisen uuden kartan alueesta. Ensimmäisen päivän WRE-kisan vaatimukset tarkoittavat Sammalistossa miehille n. 15-16 km ja naisille n. 10 km haastavaa suunnistusrataa. Uskon, että Fin5 2022 -rastiviikon kaksi ensimmäistä kisaa tarjoavat kaikille osanottajille mukavia suunnistushetkiä ja -muistoja. Sammaliston kyläläiset ovat orimattilalaiseen tapaan toivottaneet kisan tervetulleeksi vaihteluksi kylän kesäelämään.

Tervetuloa Sammalistoon!

Jouni TourunenRatamestariryhmän johtaja

kuva: Harri Hytönen

Maastossa on viimeksi suunnistettu arvokilpailuna SM-keskimatka 2010. Kilpailun neljäs Thierry Guergiou äänesti kilpailun radan vuoden parhaaksi.

 

 

Kysymys (World of O): Mikä oli paras juoksemasi rata vuonna 2010 ja miksi?

Thierry: Keskimatkan Suomen mestaruuskilpailu Orimattilassa viime syyskuussa. Se oli todellinen hittituote. Olin vaikeuksissa jo ensimmäisen 300 metrin jälkeen. Olin koko ajan kovan paineen alla kilpailun aikana saadakseni selvän kuvan koko reitistä, sillä siellä oli paljon mikroreitinvalintamahdollisuuksia.

 

Thierry: ”Yleisesti ottaen, hyvä rata minulle on sellainen, jossa tunnen tarvetta vielä kehittää tekniikkaani ja tulla vieläkin intohimoisemmaksi suunnistukseen.”

kuva: Harri Kettunen Sammalistossa 18.9.2010

 

kuva: Harri Hytönen

Mikä yhteinen nimittää Thierry Gueorgiouta suunnistamassa SM-keskimatkaa 2010, World Ranking Eventin heinäkuista pitkää matkaa 2022 ja Porvoon Jukolaan 2023 valmistautumista upeassa avokalliomaastossa? Vastaus on tietenkin Fin5 2022 1. & 2. osakilpailu Orimattilan Sammalistossa.