On hienoa saada suunnistuskisat Orimattilaan, kun täällä on ollut pitkät perinteet suunnistuksen saralla. Orimattilassa on vahvaa talkoohenkeä ja suunnistusseura Orimattilan Rastivarsat hoitavat vankalla kokemuksella homman niin hyvin, että meille liikuntatoimessa ei juurikaan kisojen osalta tehtäviä tule, mutta autamme tarvittaessa.  

Suunniteltu kisa-alue Sammaliston maastossa on minulle tuttua, koska olen viettänyt osan elämästäni niillä main ja vielä nykyäänkin käyn siellä suunnalla viikoittain uimassa Salusjärvellä. Kannattaakin kysellä hyvissä ajoin majoitusta esimerkiksi Salusjärven leirikeskuksesta, mihin mahtuu noin 40 henkilöä yöpymään.  

Orimattilan vierailulla kannattaa hyödyntää monipuolisia paikallisia palveluja niin liikunnan kuin muidenkin paikallisten yritysten saralla. Mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat mm. Kotieläinpuisto sekä Kehräämön alue. Kehräämöltä löytyy niin ikään majoitusta suunnistushengen merkeissä Hotelli Teltasta sekä kisoissa rasittuneille lihaksille hemmottelua Hellimön hemmottelukeitaasta. Orimattilan kaupunkiin tällainen suurehko suunnistuskilpailu on todella tervetullut ja toivon niin liikuntatoimen kuin kaupunginkin puolesta, että näitä tulisi jatkossa lisääkin ja saisimme näin Orimattilalle näkyvyyttä.

Ville Erola

Liikuntapaikkamestari

Orimattilan kaupunki