Fin5-suunnistusviikko kisaillaan jälleen kerran Päijät-Hämeessä

On hienoa, että Päijät-Hämeessä on taas tartuttu haasteeseen ja päätetty järjestää Fin5-suunnistusviikko. Tulevana vuonna Fin5 järjestetään jo neljättä kertaa Päijät-Hämeessä.

Fin5-suunnistusviikko on ollut alueella aiemmin vuosina 1985 (Lahden Suunnistajat-37, Rastivarsat, Heinolan Isku ja Nastolan Terä), 1991 ja 2000 (LS-37). On ilo huomata, kuinka järjestelyintoa löytyy kerrasta toiseen. Se vahvistaa uskoa suunnistuksen tulevaisuuteen.

Olen itse usein kuullut vuosikymmenten saatossa, että kyllä suunnistuskilpailujen järjestäminen varmasti vaikeutuu, kun aiemmin aktiiviset talkoolaisjoukot vanhenevat. Kehitys ei ole ollut niin synkkää kuin on pelätty. On erittäin rohkaisevaa huomata, että edelleen löytyy nuorempia suunnistajia, jotka uskaltavat tarttua haasteisiin. Fin5-suunnistusviikko on suhteellisen pitkäkestoinen kesätapahtuma ja sen järjestäminen ei ole pieni tehtävä. Ensi vuonna kolme suunnistusseuraa on yhdistänyt voimansa ja toteuttaa varmasti jälleen kerran hienon suunnistusviikon.

Päijät-Häme on vetovoimainen alue ajatelleen suunnistusviikon osanottajia. Suuri joukko suunnistajia asuu sopivalla etäisyydellä. On siis toivottavaa ja jopa oletettavaa, että näemme ensi kesänä paljon iloisia suunnistajia Päijät-Hämeessä.

Tsemppiä kisajärjestelyihin ja merkatkaahan suunnistajat ensi kesän Fin5-suunnistuviikko jo kalentereihinne!

 

Petteri Palmi
Suomen Suunnistusliiton tapahtumapäällikkö